Σχετικά με εμάς

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

 

 

Πόσο διαφορετικά πρέπει να σκέφτεσαι για να κάνεις κάτι τόσο σημαντικό… ακόμα κι αν ακόμα δεν ξέρεις ότι είναι απαραίτητο;

Ναι σκεφτόμαστε ΑΛΛΙΩΣ. Ναι κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, ανεξαρτήτως αν πιστεύουμε πως αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανόνας. 

Η περιέργεια και η κοινωνική ανησυχία μας οδήγησε στην εξερεύνηση. Μέσω της εξερεύνησης ανακαλύψαμε ότι κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν με μια μικρή αλλαγή να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα. Μια εναλλακτική προσέγγιση στη καθημερινότητά μας έτσι ώστε να αφήσουμε ένα πιο συνειδητό αποτύπωμα. 

Όλα πάνω στη γη μας, τα ζώα, τα φυτά, ολόκληρο το οικοσύστημα, αλληλοεπηρεάζονται.

Συνδέονται! Εμείς έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη διαφορά. Μπορεί η βιωσιμότητα να αποτελεί την «μεγάλη τάση»  για τις εταιρείες ρουχισμού  και ταυτόχρονα ένα δυνατό επικοινωνιακό όχημα προς τους καταναλωτές. Εμείς, πολύ συνειδητά, λέμε πως δεν την αναγνωρίζουμε ως τάση, αλλά ως φυσικό χαρακτηριστικό. Φτιάχνουμε τα ρούχα μας έχοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο σαν να ήταν το πιο λογικό πράγμα που κάνουμε. Επενδύουμε στον συνειδητό μινιμαλισμό αποσκοπώντας στην ενημέρωση του καταναλωτή για τη πρακτικότητα και τη πολυχρηστικότητα του ρούχου. Δημιουργούμε ένα κίνημα που θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση που έχει ο αγοραστής με το ρούχο, προτείνοντας ένα προϊόν με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οργανικές και βιώσιμες πρώτες ύλες.

 

 

Γιατί ΑΛΛΙΩΣ;

Γιατί υπάρχει μία ανάγκη που κάποιοι από εμάς την αντιλαμβανόμαστε και κάποιοι άλλοι την νιώθουμε αλλά δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε. Η ανάγκη να γίνουμε ένας κρίκος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ακόμα και μέσα από τα ρούχα που φοράμε.

 

Αγάλι, αγάλι… ή ΑΛΛΙΩΣ Slow fashion is fair fashion

 To κάθε ρούχο έχει τη δική του ιστορία. Αυτό ξεκινά με την επεξεργασία που θα δεχτεί, από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν. Το πώς δημιουργούνται τα ρούχα καθορίζει το μετέπειτα ήθος της μάρκας αλλά και το τι αντιπροσωπεύει. Εμείς δημιουργούμε ρούχα από πρώτη ύλη που σέβεται το περιβάλλον αλλά και τον εργάτη. Συμβάλλουμε θετικά στην ελάττωση των απορριμμάτων αλλά και της καταστροφικής ανθρώπινης παρέμβασης, δημιουργώντας παράλληλα ένα εργασιακό περιβάλλον με μηδενική έκθεση σε τοξικές ουσίες. Ο στόχος μας είναι μια κοινωνία με περισσότερη περιβαλλοντική και κοινωνική συνείδηση. Αποσκοπούμε σε μια πιο ηθική προσέγγιση στη μόδα. 

 

Το slow fashion, δεν ανταποκρίνεται σε κάποιο χρόνο. Αφορά τη φιλοσοφία που περιβάλλει το ρούχο, την προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο που έχει το ρούχο.  Αποτελεί ένα κίνημα-απάντηση στην αυξημένη ζήτηση του fast fashion, και πρεσβεύει την ποιότητα έναντι της ποσότητας αλλά και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.  

 

 

Γιατί θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα!
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου το 25% της χρήσης του εντομοκτόνου  και περισσότερο από το 10% της χρήσης του παρασιτοκτόνου απευθύνεται αποκλειστικά στην καλλιέργεια βαμβακιού. Κάποια από τα χημικά που χρησιμοποιούνται θεωρούνται από τις πιο τοξικές ουσίες του κόσμου, ενώ οι επιπτώσεις που έχουν στην υγεία περιλαμβάνουν στειρότητα, γενετικές ανωμαλίες αλλά και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι συσκευασίες των ρούχων βρίσκονται σε αρμονία με τον συνειδητό μινιμαλισμό που χαρακτηρίζει την εταιρία. Είναι 100% βιοδιασπώμενες - χωρίς πλαστικό οι οποίες κατασκευάζονται από 100% λιπασματοποιημένες μεμβράνες βιολογικής προέλευσης ενώ οι όλες οι ετικέτες των ρούχων είναι από ανακυκλωμένα υλικά για να  αποσυντίθενται εξ ολοκλήρου στο εγγύς μέλλον χωρίς να αφήσουν ίχνος χημικών ουσιών. 

 

Αν όχι εσύ, ποιος; Αν όχι εμείς ποιοι;

#whomadeyourclothes

Το ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται στο παρασκήνιο, τόσο από τη καλλιέργεια των σπόρων, την κατεργασία της ίνας, όσο και στην παραγωγή του ρούχου, είναι η αρχή και το τέλος για εμάς. 

Παράγουμε και κατασκευάζουμε τα πάντα στην Ελλάδα  διασφαλίζοντας την ισονομία, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και την αειφόρο καλλιέργεια των πρώτων υλών. Θέτουμε υψηλά πρότυπα που σέβονται τους ανθρώπους μας, τους προστατεύουμε από την έκθεση σε επιβλαβείς μεθόδους παραγωγής, και προσφέρουμε δίκαιες αμοιβές.