Η Φιλοσοφία μας

 

Τι σημαίνει ΑΛΛΙΩΣ;

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ΑΛΛΙΩΣ σημαίνει πως κάνουμε τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι… και όχι όπως έχουμε συνηθίσει. Με απλά λόγια, μιλάμε για ρούχα με κοινωνική συνείδηση. Ένα brand από οργανικές πρώτες ύλες και μίνιμαλ αισθητική που αποτελείται εξολοκλήρου από μικρές, βιώσιμες συλλογές σε αντίθεση με αυτό που σήμερα ονομάζουμε fast fashion. ΑΛΛΙΩΣ σημαίνει αφοσίωση, φαντασία και όνειρο για τη δημιουργία ενός προϊόντος διαχρονικού. Που παράγεται με αγάπη και μιλάει απευθείας στην καρδιά του ανθρώπου που το επιλέγει.

 

 

Είναι ΑΛΛΙΩΣ από όπου κι αν το πιάσεις

Βρισκόμαστε σε μία διαρκή αναζήτηση με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, βάζοντας μέσα στην εξίσωση πέρα από την περιβαλλοντική και την ηθική συνείδηση. Τα προϊόντα μας παράγονται από οργανικό βαμβάκι. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά μεθόδους που εξασφαλίζουν τις λιγότερες δυνατές εκπομπές άνθρακα αλλά και τη σημαντικά λιγότερη κατανάλωση νερού. Μπορεί αυτό να παίρνει περισσότερο χρόνο – γι’ αυτό και στην περίπτωσή μας χρησιμοποιείται ο όρος «slow fashion» - αλλά η ηθική ανταμοιβή δεν μπορεί να μετρηθεί σε ώρες.

 

 

 

Οι συσκευασίες μας είναι σε αρμονία με το μινιμαλισμό που μας χαρακτηρίζει. 100% βιοδιασπώμενες - χωρίς πλαστικό - κατασκευάζονται από 100% λιπασματοποιημένες μεμβράνες βιολογικής προέλευσης, ενώ όλες οι ετικέτες των ρούχων είναι από ανακυκλωμένα υλικά για να  αποσυντίθενται εξ ολοκλήρου χωρίς να αφήνουν ίχνος χημικών ουσιών. 

Η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον είναι για εμάς μείζονος σημασίας, με σκοπό τα μηδενικά απόβλητα.

Μιλάμε για ρούχα με ενσυναίσθηση!

 

Γιατί θέλουμε αυτό που φοράμε να μας αντιπροσωπεύει

Βιώσιμο γιατί δεν καταστρέφει… ηθικό γιατί σέβεται!

Το οργανικό βαμβάκι αποτελεί το τέλειο παράδειγμα βιώσιμης και ηθικής πρώτης ύλης, καθώς μπορεί να καλλιεργηθεί χωρίς χημικές παρεμβάσεις όπως παρασιτοκτόνα ή φυτοφάρμακα. Οι φάρμες που ειδικεύονται στο οργανικό βαμβάκι χρησιμοποιούν εξειδικευμένες μεθόδους έπειτα από πιστοποίηση από επίσημους αρμόδιους οργανισμούς. 

Σε αντίθεση με το απλό βαμβάκι, το οργανικό είναι πιο ανθεκτικό, πιο λείο, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, φιλικό προς το δέρμα και με μεγαλύτερο σεβασμό προς το περιβάλλον. Η χρήση οργανικής ίνας βοηθά στην ελαχιστοποίηση τοξικών ρύπων και δεν επιβαρύνει την υγεία των εργατών.

Επιπλέον, η επεξεργασία οργανικών υφασμάτων απαιτεί πολύ λιγότερο νερό. Για παράδειγμα η παραγωγή ενός οργανικού  t-shirt μπορεί να “γλυτώσει” 115,000 λίτρα νερό. 

Πράττουμε λοιπόν ΑΛΛΙΩΣ πρεσβεύοντας ένα πιο ηθικό περιβάλλον εργασίας με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την κατεργασία του υφάσματος σε πρώτο πλάνο, και με αμέριστο σεβασμό προς το περιβάλλον.